Ko će prvi do tripl-dabla u Evroligi ove sezone? Ovo su najveći kandidati!

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

U istoriji Evrolige nismo videli previše tripl-dablova, a samo jedan čovek u evroligaškoj karijeri ima dva tripl-dabla.

U pitanju je Nikola Vujičić koji je prvi tripl-dabl imao 2005. godine sa 11 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a još impresivniju partiju imao je godinu dana kasnije kada je u meču sa Olimpijom imao 27 poena i po 10 asistencija i skokova!

KVOTE 3, 4 i 5 DA ĆE ŽELJKO OSVOJITI TITULU U EVROLIGI! PA ŠTA ČEKAŠ?

Ove sezone dva igrača već redovno “flertuju” sa tripl-dablom, ali im uvek nedostaje malo da dođu do tog učinka, a oni su nedavno i igrali jedan protiv drugog.

U pitanju su Nik Kalates i Luka Dončić. U meču koji je odigran u utorak Grk je imao više uspeha jer je PAO pobedio “Kraljevski klub” 82:80.

Na tom meču Kalates je imao 12 poena, 8 skokova i samo jednu asistenciju, a Dončić je uz 19 poena upisao 6 skokova i 3 asistencije.

A CRVENA ZVEZDA? KVOTA NA CRVENO-BELE JE 20! 

Iako su ovo odlične partije, za dvojicu bekova ove sezone su prilično skromne brojke. Dončić je u tri duela bio blizu tripl-dabla, a verovatno bi ga i ostvario da je igrao duže. Protiv Makabija je za 23 minuta na terenu imao 10 poena, 8 asistencija i 11 skokova. U meču sa Galatasarajem je za 22 minuta uspeo da ubeleži 13 poena, 8 asistencija i i 8 skokova, a sa Unikahom je imao 13 poena, 6 asistencija i 10 skokova.

Sa druge strane Kalates skoro svake evroligaške večeri “flertuje” sa tripl-dablom! Protiv Efesa su mu prvi put nedostajala dva skoka za takav učinak, a drugi put samo jedan! Protiv Bamberga jedna asistencija, u meču sa Fenerom dva skoka, a u meču sa CSKA imao je 10 poena, 8 asistencija i 9 skokova!

Ko će prvi do tripl-dabla u Evroligi ove sezone? Kalates, Dončić ili neko treći?