DOBRO REŠENJE? Čajkovski umesto himne za futsal reprezentaciju Rusije!

svetsko prvenstvo u futsalu-rusija-himna-doping-mok
Rusija ima "novu himnu" (FOTO: Guliver Images)

Rusija je i dalje u problemu, a sada je potvđeno da će Fragment Koncerta za klavir i orkestar broj 1 Petra Iliča Čajkovskog zameniti rusku himnu na Svetskom prvenstvu u futsalu.

Priča je poznata – Međunarodni olimpijski komitet je izrekao Rusiju kaznu. zbog velike doping afere, što znači da je Rusima zabranjeno da na velikim takmičenjima ističu obeležja države i intoniraju himnu.

MOK je predložio Rusiji da izabere drugu numeru koja će zameniti himnu, a kada je prvi predlog (Kaćuša) odbijen, Rusi su na kraju pronašli rešenje u delu Koncerta za klavir i orkestar Petra Čajkovskog.

Takođe, Rusi na velikim takmičenjima nastupaju pod imenom određenog saveza, pa će tako na Svetskom prvenstvu u futsalu nastupati kao Selekcija Fudbalskog saveza Rusije, pod zastavom Ruskog olimpijskog komiteta.

Međunarodna fudbalska federacija odobrila je ovaj izbor Rusije. Svetsko prvenstvo u futsalu počinje 12. septembra, a biće odigrano u Litvaniji.

BOMBA U HUMSKOJ: Partizan u pregovorima sa “srpskim” Brazilcem!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Lazar Tufegdžić: Nadam se da cu od ovog leta igrati za Galatasaraj! | Sport Fokus EP07

 

5 KOMENTARA

  1. Čajkovski im dođe kao svojevrsna himna mada me iskreno čudi da im nisu i njega zabranili tj. da im nisu postavili ultimatum da delo mora da bude od nekog stranog izvođača.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime