Bubakar Kamara: Još jedan zadnji vezni Lige1!

Kako smo u prethodnom tekstu zaključili da Federiko Valverde ne može da bude zadnji vezni, potreban nam je igrač koji će mu praviti društvo. Izbor je pao na mladića iz Marseja. Bubakar Kamara je momak od kog očekujemo mnogo.

Ideja je da ovaj tim više liči na ekipu koja stvarno može da igra fudbal nego na izbor za najbolji tim sezone gde se pozicije izmišljaju. Zato je neophodan kvalitetan zadnji vezni, neko ko će preseći mnogo dodavanja i držati pod kontrolom ceo defanzivni deo veznog reda.

Ukoliko još niste čuli za ovog momka to je samo zato što je finiš polusezone proveo na oporavku od povrede. Neugodna povreda članka odvojila ga je od terena na višemesečnu pauzu ali je pre toga stigao da upiše važne nastupe za Olimpik iz Marseja.

Bubakar Kamara je u seniorskom fudbalu dobio prekomandu, jer je kao omladinac igrao na pozicijama u odbrani. Bio je štoper i desni bek, a to mu je mnogo pomoglo da se privikne na novu ulogu. Igra kao klasičan zadnji vezni, bez prevelikog uticaja u ofanzivi.

Možda će igrati protiv Monaka!

Trenutno je kapiten francuske selekcije do 19 godina a i u njoj se prebacio u vezni red. Deluje da će Kamara biti fantastičan naslednik nekoliko zadnjih veznih koji su u prethodnom periodu okupirali Evropu. Ako vam treba zadnji vezni – Liga 1 je destinacija.

Kamara nije visok ali je zato idealan igrač za moderni fudbal. Njegova brzina i fantastično čitanje protivničke igre će biti neophodni u narednim godinama. Kao neko ko je do skoro bio defanzivac, na novu ulogu se još uvek privikava.

Sada mora da razmišlja brže i da deluje na drugačijem delu terena. Čini se da mu to nije problem i kao da mu je prelazak u jednu liniju ispred prijao. Pokazivao je to u Ligi Evrope, gde je ove sezone bio važan deo tima iz Marseja.

Evropski protivnik je Braga!

Mnogo češće je igrao u Evropi, gde je u grupnoj fazi zabeležio 357 minuta. Odigrao je svih 90 minuta u prva tri kola dok je u četvrtoj rundi protiv Vitorije Gimaraeš zaradio crveni karton tri minuta pre kraja meča. Ništa neobično za zadnjeg veznog.

Nakon desetak minuta u domaćem prvenstvu, kada je bilo sasvim izvesno da će i tu zauzeti mesto u timu, desila se povreda. Pauzirao je zbog skočnog zgloba ali je ta povreda sada za njega prošlost. Očekujemo da se uskoro vrati na terenu, možda baš u Evropi protiv Brage.

Prethodnog leta su se oko njega otimali Mančester siti, Čelsi i Arsenal. Odlučio je da ostane u Marseju, što se ispostavilo kao dobra odluka. U Engleskoj verovatno ne bi dobio priliku da igra za prvi tim, pa će mu ovo iskustvo biti dragoceno.

Olimpik je veliki favorit protiv Meca!

Rođen je u novembru 1999. godine i vreme radi za njega. Do sada se susretao sa interesovanjem velikih klubova, višemesečnom pauzom zbog povrede, nošenjem kapitenske trake. Trebalo bi da je sve to uticalo na njegovu zrelost.

Bubakar Kamara bi mogao da bude naslednik fantastičnih zadnjih veznih koje nam je poslednjih godina nudila Francuska. Ukoliko bude gledao i učio kako to radi Ngolo Kante ili neki njegovi prethodnici, uskoro će pored mlade reprezentacije biti kapiten i Olimpika.