Bronzani bombarder – strah i trepet za izazivače! (VIDEO)

Diontej Vajlder Tajson Fjurij
Diontej Vajlder samouveren pred velliki meč

Trenutno se u svetskom boksu dešavaju velike promene. U najzanimljivijoj kategoriji, koju svi prate sa najvišeinteresovanja, više nema nekih od ljudi koji su do skoro držali pojaseve. Sada su neka nova vremena a na najbolji način pokušava da ih iskoristi Diontej Vajlder!

Trenutno pet pojaseva u različitim kategorijama u superteškoj drže trojica momaka. Entoni Džošua je vlasnik tri pojasa (u kategorijama IBF, IBO i WBA) dok po jedan pojas pripada Dionteju Vajlderu i Džozefu Parkeru, prvom Novozelanđaninu sa titulom ikada.

Kladi se i na boks mečeve u našoj ponudi!

Od aktuelne trojice šampiona pojas najduže pripada Vajlderu koji ga je osvojio još u januaru 2015, pre skoro tri godine. Od tada je šest puta branio svoju titulu a u dosadašnjoj karijeri ima 39 pobeda, 0 poraza i samo jednom nije uspeo da nokautira svog protivnika.

Taj meč u kom nije ostvario pobedu nokautom je bio upravo borba za titulu, 17. Januara 2015. i protivnik mu je bio Kanađanin Berman Stivern. Nakon 12 rundi su odlučivale sudije i za pobednika proglasile Amerikanca.

Može li Rio Ferdinand da napravi boksersku karijeru?

Od tada je šest puta branio titulu a poslednji izazivač mu je bio isti čovek protiv kog je postao šampion. Obožava da svoje protivnike savlada već u prvoj rundi pa je takav slučaj bio i sinoć. Kanađanin jednostavno nije imao šanse.

Diontej Vajlder je rođen u Alabami, oženjen je i ima dve ćerke. Na Olimpijskim igrama u Pekingu je osvojio bronzanu medalju. Kao mali je maštao da bude profesionalac u NFL ili NBA timu ali je na kraju boks prevagnuo. Za sada se čini da je boks mnogo dobio njegovim izborom i ceo svet sa nestrpljenjem čeka meč njega i Entoni Džošue, ulazak u ring koji bi boksu mogao da vrati nekadašnju slavu!