Brendan Rodžers – čovek koji vraća žurku u Lester

Brendan Rodžers
LONDON, ENGLAND - MAY 30: Swansea Manager, Brendan Rodgers is thrown in the air by his players after winning the npower Championship Playoff Final between Reading and Swansea City at Wembley Stadium on May 30, 2011 in London, England. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Posle četiri godine od odlaska iz Liverpula Brendan Rodžers se vraća u Premijer ligu. Posle rutinski osvojenih tituča sa Seltikom preuzeo je Lester.

Čovek koji je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Čelsija je u Premijer ligi vodio i Svonsi, a sjajan posao u Velsu ga je preporučio Liverpulu. Ipak deluje da nikada nije dobio punu podršku uprave, uprkos tome što je Liverpul preuzeo u jako teškoj situaciji.

Brendan Rodžers – čovek koji vraća žurku u Lester

Posle Kloda Puela koji u Lesteru nije uspeo da ostavi trag sada imamo potpuno drugačiju situaciju. Brendan Rodžers će sigurno ostaviti trag.

Rodžers je sa prilično malom rotacijom igrača u Liverpulu uspevao da se snađe sjajno u nekim situacijama. Izvlačio je maksimum od nekih igrača pa je tako Emre Džan jedno vreme igrao neverovatno na poziciji desnog štopera u formaciji 3-5-2, a sa istim rasporedom igrača na terenu Alberto Moreno je igrao toliko dobro po levom boku da su se za njega raspitivali Real Madrid i Barselona.

U ovom timu Lestera postoji nekoliko igrača od kojih se više očekivalo i koje bi Brendan Rodžers mogao da iskoristi mnogo bolje od konzervatvnog Puela. Tu je Keleči Ihenačo koji bi svojim brzinskim sposobnostima mogao da koristi kao sjajno oružje za presing Rodžersu, ali i Šinđi Okazaki se nije pokazao pod vođstvom Puela.

Nampalajs Mendi je vezista kakve Rodžers voli – centralni vezni, dobar sa loptom koji može da povuče loptu iz zadnje linije i počne napade svog tima.

Brendan Rodžers – čovek koji vraća žurku u Lester

Ono po čemu je takođe poznat Brendan Rodžers je davanje šanse mladim igračima. Upravo je pod njim veliku minutažu dobio Rahim Sterling, a u Seltiku je lansirao Kjerana Tirnija i još neke mladiće. U Lesteru ima mnogo potencijala, a moguće je da će u dogledno vreme priliku dobiti hrvatski štoper Filip Benković. Njega je Rodžers doveo u Seltik na pozajmicu, pošto nije dobio šansu u taboru “Lisica”.

Fuseni Dijabate i Bartoš Kapustka bi vrlo lako mogli da dobiju šansu na startu naredne sezone ukoliko se dokažu između dve sezone, a od postojećeg kadra mladi igrači će sigurno dobiti više prilike.

Harvi Barns, Ben Čilvel i Džejms Medison već igraju redovno, ali s obzirom da se očekuje da će u narednih nekoliko kola Lester obezbediti opstanak šansu će dobiti još neki igrači. Čaglar Sojunču je perspektivni mladi štoper koji bi pred kraj sezone mogao dobiti neke minute, a Hamza Čoduri će sigurno sa klupe ulaziti u igru.

Ovaj 21-godišnjak specifične frizure je ove sezone u nekim utakmicama dobio priliku i dokazao se kao neverovatno energičan, sjajan defanzivac i fudbaler koji će biti velika pomoć odbrani.

U Liverpulu je bio u nezgodnoj situaciji i nije bio dovoljno podržan. U Lesteru bi mogao da dobije potpunu podršku i verujem da će se na King Paueru igrati lep fudbal, sa mnogo mladih i zanimljivih igrača i mnogo taktičkih eksperimenata.

Vežite se. Zabava se vratila u plavi dres, polećemo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime