Bredli Vigins: Momak, moraćeš još da treniraš!

Osvojio je Tur de Frans, Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo a sada je promenio sport. Vigins se, ne baš uspešno, bavi veslanjem. Bicikl je zamenio čamcem ali je želja za pobedom ostala ista. Ovom prilikom nije stigao do nje.

Bredli Vigins je biciklizmom počeo da se bavi slučajno. Majka ga je ostavila da gleda televiziju, a on je video jednu od trka sa Olimpijskih igara. Iako je bio veliki fan fudbala i Arsenala, sa 12 godina je poželeo da učestvuje u biciklizmu.

Kako mu je majka kasnije objasnila, otac mu je bio veoma dobar u tome. Otac, koji je bio profesionalni biciklista, napustio je porodicu kada je Bredli imao dve godine. Sreli su se samo dva puta. Vigins nije želeo da ima kontakt sa čovekom čiji su problemi sa alkoholom bili očigledni.

Ko će osvojiti naredni Tur de Frans?

Nakon što je višestruki šampion Britanije završio svoju biciklističku karijeru, posvetio se veslanju. Bio je izuzetan hronometraš a vozio je i na velodromu. Ekipa Skaj je najveće uspehe beležila sa njim u timu. Sada je pred njim nova karijera.

Vigins ima 37 godina i iz biciklizma se povukao prošle sezone. Juče je učestvovao na šampionatu u veslanju. Deluje pomalo neobično, teško je zamisliti decembar i veslanje u istoj rečenici. Zapravo, Bredli nije veslao na Temzi ili nekoj drugoj reci već u zatvorenom. Simulacija kako bi to trebalo da izgleda.

Zabeležio je 21. vreme i to nije ispunilo njegove planove. Razočaran zbog svog neuspeha, nije davao izjave novinarima nakon takmičenja. Svoju grešku je nazvao početničkom i bio je veoma razočaran zbog nje.

Krajnji cilj su Olimpijske igre 2020. Do tada ima još dovoljno vremena da Bredli prikupi iskustvo. Juče je pogrešio misleći da je loše startovao a njegovi protivnici su uspeli da naprave nedostižnu prednost. Ako ste osvajač sedam Olimpijskih medalja u dva sporta, to vas ne poremeti. Vratite se treningu i sledeće godine se ponovo takmičite na državnom prvenstvu.