Brano Milačić: Voleo bih da budem selektor Crne Gore!

U novom tipovanju sa poznatima naš gost bio je legendarni crnogorski trener Brano Milačić koji je najpre istakao svoju podršku selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću, a potom objasnio i šta je nedostajalo “Sokolima” da se plasiraju na Mundijal u Rusiji naredne godine.

“Ljubiša Tumbaković jeste uradio sjajan posao. Došao je u jednu situaciju u kojoj smo bili poprilično dezorijentisani. Složio je i uradio sve što treba, podmladio je i napravio jednu ozbiljnu ekipu”, izjavio je Milačić u intervjuu za Meridianbet, a potom objasnio šta je to nedostajalo Crnoj Gori da napravi korak dalje:

“Da vam pravo kažem, možda treba žaliti za porazom u Jermeniji. Izgubili smo utakmicu u kojoj smo bili dominantni i koju smo realno trebali da dobijemo. To bi nam onda omogućilo da ove zadnje utakmice lakše igramo, ali mislim da smo postigli najviše što smo mogli u ovom momentu”.

Harizmatični crnogorski stručnjak pozvao je igrače da iskoriste šansu koju im pruža kladionica Meridian, odnosno priliku da učestvuju u nagradnoj igri “Meridian te vodi na Mundijal” i osvoje putovanje na Svetsko prvenstvo u Rusiju 2018.

Ovo su prvi srećni dobitnici koje Meridian vodi na Mundijal, ali tek smo počeli!

Milačić je zatim otkrio i ko bi po njemu mogao da bude najveći favorit za osvajanje Mundijala.

“Ima mnogo reprezentacija koje realno mogu da naprave neko iznenađenje, ali prevashodno Španci su dominantni. U Engleze ne verujem, Francuzi mogu da naprave dobar rezultat, imaju ozbiljnu ekipu i širok dijapazon igrača što drugi možda nemaju. Nisam mnogo o tome razmišljao, ali u svakom slučaju za mene su Francuzi možda i najveći favoriti”, dodao je bivši crnogorski fudbaler.

Nije tajna da bi mnogi u Crnoj Gori voleli da vide Milačića i na selektorskoj klupi, a ni 68-godišnji trener ne krije da bi želeo isto.

“Dobro, ja volim fudbal, volim svoju državu i naravno da bih voleo da budem selektor, o tome je izlišno pričati. Mi imamo ozbiljnog selektora i jednostavno ja sebe ne vidim kao selektora. Više mi je žao što nisam bio selektor mlađih selekcija, zato što sam sto posto ubeđen da bih u tom poslu mnogo više uradio”, objašnjava Milačić.

On je sa nama razgovarao i o uspesima fudbalskog kluba Kom iz Zlatice, kao i o stanju na tabeli najjačeg crnogorskog šampionata i razlici tamošnjih klubova u odnosu na one evropske, a na kraju odigrao i jedan tiket sa našeg humanitarnog naloga.