Braća Bol: Saga se završava u Litvaniji

LOS ANGELES, CA - June 23: The Los Angeles Lakers Lonzo Ball talks to the media after he was selected as the number 1 pick in the NBA draft at the on June 23, 2017 the the team training faculity in Los Angeles, California. (Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Ako ne ideš u školu, čeka te Litvanija – tako izgleda sledeća životna etapa dvojice braće Bol, kojiima je otac Lavar prekinuo školovanje i poslao u ovu baltičku zemlju.

Dok se Lonzo Bol muči sa navikavanjem na NBA, Lianđelo i Lamelo će se suočiti sa drugačijim problemima. Naime, njihov otac Lavar, kome je sudeći prema količini izgovorenih rečenica u bilo kojoj vremenskoj jedinici uzor verovatno Mohamed Ali, rešio je da dvojicu školaraca pošalje u Litvaniju.

Doduše, spominjala se Kina, ali je izbor pao na zemlju u kojoj se trojke šutiraju još iz kolevke. Klub u koji u januaru stižu braća Bol, zove se Vitautas Prijenaj. Ovaj klub trenutno nastupa u prvenstvu svoje zemlje i Baltičkoj ligi.

Upoznajte se sa Meridianbet promocijama

Postupak glave porodice Bol koji je sinovima prekinuo školovanje, izazvao je dosta reakcija u SAD. Uostalom, to je slučaj sa njegovim kompletnim istupima u javnosti, a reagovanja su većinom negativna.

Stariji Lianđelo Bol je u novembru napustio UCLA za koji čak nije odigrao nijednu utakmicu. Jedan od razloga je umešanost u krađu tokom boravka u Kini sa košarkaškim timom univerziteta.

Lianđelo Bol
LOS ANGELES, CA – NOVEMBER 15: LiAngelo Ball and Cody Riley (L) of the UCLA Men’s Baskeball team speak to the media during a press conference at Pauley Pavilion on November 15, 2017 in Los Angeles, California. Ball, Riley and Jalen Hill have been suspended from the team after allegedly shoplifting while on a school trip to China. (Photo by Josh Lefkowitz/Getty Images)

Šesnaestogodišnji Lamelo će se prema očevoj ideji školovati kod kuće, a kao uzrok povlačenja iz srednje škole se navodi i Lavarovo neslaganje sa trenerom srednjoškolskog tima.

Verujete da znate koliko će vaš ljubimac postiči koševa? Proverite!

Osnovna ideja koju ima Lavar Bol je da oba brata igraju za isti tim. Ostaje pitanje koliko će za to imati prilike u seniorskoj konkurenciji, naročito mlađi od njih dvojice. Druga stvar je privikavanje na geografske uslove na Baltiku, koji se drastično razlikuju od onih na zapadnoj obali SAD.

Šutnuli čak 42 trojke!

Poznavaoci kažu da je Prijenaj prilično zanimljiva ekipa. Trener Šeškus ne praktikuje previše treniranja, a na utakmicama je odbrana u drugom, čak i trećem planu. Zato u napadu sve pršti: Prienai je nedavno postavio rekord litvanske lige sa 42 šutnute trojke!

MIloš se vratio! Šta to znači za LA Kliperse? (VIDEO)

Takav pristup bi mogao da pogoduje dvojici mladih košarkaša. Sa druge strane, koliko je u moći dvojice omladinaca da se nadmeću sa odraslim, visokoškolovanim sportistima u zemlji velike košarkaške tradicije i znanja? Tu je i problem uklapanja u sredinu mesta od jedva 10 hiljada stanovnika u koji se stiže pravo iz megalopolisa.

Pored košarke, braća Bol će zastupati i očevu marku sportske opreme Big Boler. U Litvaniju odlaze posle novogodišnjih praznika, a početni ugovor je na mesec dana.