Nikolić protiv Rusa za upražnjenu titulu

marko nikolić
Gorohov i Nikolić na merenju uoči meča u Beogradu (FOTO: Nemanja Dedović)

Marko Nikolić i Sergej Gorohov će se boriti za upražnjenu WBC internacional silver titulu u supersrednjoj kategoriji (do 76,204 kg).

Meč je zakazan za petak u Beogradu, a merenje je održano u prostorijama sportskog društva Crvena zvezda. Nikolić posle 27 mečeva zna samo za pobede (12 nokauta).

-U istoj smo poziciji, obojica gladni ove pobede bez obzira na sve prethodne, ova bitka ima posebnu težinu i draž. Motivisan sam kao nikada, spremao sam se za ovaj meč vaskršnjim postom, a u ranim jutarnjim časovima pred borbu otići ću na pričest i nakon toga se povući u sobu sve do izlaska u ring, čuvajući energiju i mir u glavi – kazao je Nikolić koji je po zanimanju vatrogasac.

Do sada je bio vlasnik WBC pojasa Mediterana u poluteškoj kategoriji (79,374 kg), a za 28. trijumf na profi sceni boriće se u lakšoj kategoriji.

-Važno je da nešto želiš, a kada želiš učinićeš sve da to i realizuješ. Na kraju uspeh je dokaz da si žestoko radio na misiji i cilju koji si zacrtao, uspeh kome si težio je nagrada za sav znoj, bol, rad, za svu žrtvu koja je neophodna da bi stigao do lestvice koju si obeležio kao tvoj krajnji domet u tom trenutku. Prošao sam tri meseca rekao bih tornado priprema kakvih nikada do sada nisam imao, ali iz kojih sam izašao kao potpuno novi čovek, novi borac, nikad spremniji i spokojniji i spreman za ono što sledi.

Meč u petak (19 časova) ima određenu simboliku. Rođendan mu je 18. aprila, 21. aprila decenija otkako je postao deo vatrogasne ekipe u Beogradu, a 23. aprila se nada trijumfu.


-Neka bude Sveto Trojstvo u koje verujem i u skladu sa kojim živim – zaključio je srpski šampion, Nikolić.

Profi boks veče u Beogradu, u hotelu “Kraun Plaza” biće održano bez prisustva publike uz sve mere predostrožnost zbog pandemije virusa korona.

Veliko iznenađenje u Somboru! Kandidat za titulu poražen!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Košarkaški kviz | NBA EDITION #13 | Testiraj znanje! POGODI KOŠARKAŠA

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime