Boavista pokazala srce: Novi ugovor za napadača obolelog od raka!

Boavista

E to je klub koji stoji iza svojih igrača! Pre samo mesec dana, portugalski klub Boavista potvrdio je da je njihovom mladom napadaču Eduardu Fereiri ustanovljen rak.

Ovaj 20-godišnjak rodom iz Porta oda tada je dobio veliku podršku ogromnog broja ljudi iz portugalskog fudbala, među kojima je bio i Kristijano Ronaldo. Poruke ohrabrenja stizale su Fereiri svakodnevno, a Boavista je tada otvorila humanitarni račun na njegovo ime kako bi mu pomogli u prikupljanju sredstava za borbu sa opakom bolešću.

Ipak, Boavista je sada otišla i korak dalje. Panteri su, naime, odlučili da produže ugovor sa Fereirom do juna 2019., kako bi mu omogućili da se potpuno posveti ozdravljenju.

„Edu je hrabar i snažan kao pravi panter, kao što je već više puta pokazao na terenu. Sigurno smo da će pobediti u utakmici njegovog života“, naveli su iz Boaviste u klupskom saopštenju prilikom obnove ugovora.

Fereira je u Boavistu stigao kao 17-godišnjak u leto 2014. godine, a od ove godine je konačno postao član prvog tima crno-belih. Poverenje koje je u njega pokazao trener Žorže Simao, Fereira nažalost još uvek neće moći da se oduži igrama na terenu.

Momku rođenom 1997. godine sada predstoji borba za ozdravljenje, a njegova Boavista mu očigledno daje svu potrebnu podršku.