Bilić je otpušten! Mojs, Pardju i ostali kandidati – ko je idealan za Vest Hem?

Bilić nije zadovoljan uslovima za treniranje koje imaju ekipe iz Čempionšipa

Konačno se desilo i ono što su svi već neko vreme očekivali. Slaven Bilić je dobio otkaz.

Nekadašnji fudbaler “Čekićara” preuzeo je Vest Hem u junu 2015. godine. U prvoj sezoni je na krilima Dimitrija Pajea uspeo da postigne sjajne rezultate i obezbedi Vest Hemu Evropu. Sve je delovalo kao priča iz snova, klub je želeo da raste, preseljenje na Olimpijski stadion donelo je ogromne ambicije, ali…

KO SLEDEĆI DOBIJA OTKAZ U PREMIJER LIGI?

Već na startu druge sezone se ispostavilo da su pojačanja bila loše izabrana, Dijafra Sako je pravio probleme, a Endi Kerol je konstatno bio povređen. Bilić je čak sačekao sa davanjem imena svojoj ćerki jer nije imao vremena da se bavi time. Pokušavao je da reši stvari u svom timu, što nije uspeo do sada.

Rastanak je bio neminovan, a šta sledi dalje za Čekićare?

KRIS VUD – UVOD ZA MOJESA?

Za sada će tim preuzeti Kris Vud, a to mnogi posmatraju kao uvod u dolazak Dejvida Mojesa u klub. Nekadašnji menadžer Evertona i Mančester junajteda je bez angažmana, a navijači “Tobdžija” sa pravom nisu oduševljeni ovakvom odlukom svog kluba.

Otkako je napustio Everton Mojes nigde nije imao uspešnu epizodu. Poslednji tim koji je vodio je Sanderlend, koji je bio u haotičnom stanju, kao i Vest Hem sada. S obzirom da Škot više ne radi na “Stadionu svetlosti”, a da je Sanderlend u donjem delu Čempionšipa, jasno je koliko je za obe strane takva odluka bila ispravna.

MERIDIAN TE VODI NA MUNDIJAL! SAZNAJ KAKO NA SP ZA 50 DINARA!

Dejvid Mojs se odlično snalazi u situaciji u kojoj je nekada bio Everton. Malo sredstava, malo pojačanja, ne previše mesta za grešku. Everton tada nije igrao dobro protiv velikana, ali je bio konstantan. Nova vizija Vest Hema je apsolutno suprotna tome.

Vlasnici žele iskorak, žele Ligu šampiona, napad na prva četiri mesta, po mogućstvu lep fudbal. Svakako su spremni da ulažu mnogo i hoće da na Olimpijskom stadionu padaju velikani. Dejvid Mojs nije čovek za to, videli smo u Mančester junajtedu.

KO SE JOŠ SPOMINJE?

Alan Pardju je jedno ime koje je bilo spominjano i ima smisla. Pardju je u sve svoje ekipe donosio svežinu, napadački fudbal i rezulate. Bar na početku. Vest Hemu to upravo treba u ovom momentu, neko ko će ih na neki način trgnuti i uspostaviti kakvu-takvu strukturu tima.

MERIDIAN TE VODI NA MUNDIJAL! SAZNAJ KAKO NA SP ZA 50 DINARA!

Engleski mediji su na ovom mestu videli i Rafaela Beniteza, samo ostaje nejasno zašto bi Španac otišao u klub sličnog ranga, koji je sada u zoni ispadanja. Sa Njukaslom mu ide odlično, tako da je sigurno da će ostati tamo bar do kraja sezone.

KO JE IDEALAN?

Čelnici Vest Hema bi na klupi želeli neko veće ime. Karlo Anćeloti i Tomas Tuhel su slobodni, s tim što je svima jasno da šanse za dolazak Italijana u London ne postoje.

Tomas Tuhel je slobodan, ali i za njega je verovatno da bi želeo neki veći izazov. U Borusiji je imao odlične sezone, još uvek nije jasno zbog čega je tačno Dortmund promenio čoveka na klupi.

Vest Hem je u poslednje dve sezone delovao kao klub bez vizije, strukture i plana. Potrebna su im ideologija i disciplina. U dve reči – Marselo Bjelsa.

Njemu ide loše u Lilu, u zoni je ispadanja u Ligi 1. To svakako nije sjajna preporuka, ali je baš “El Loko” ono što je potrebno Vest Hemu. Naravno, nigde njega ne mogu da trpe predugo, ali za 2-3 sezone je uvek odličan. Atletik Bilbao je doveo do sjajnih rezultata,

Njegova neverovatna disciplina, često neverovatni zahtevi od igrača i strahovlada su pravi recept za Vest Hem. Klubu i timu su potrebni krupni rezovi. A Bjelsa uživa u takvim potezima, on neće okvelavti da na tribinama ostavi bilo kog igrača ili da izbaci igrača u trećem minutu meča ako nije ispunio neku njegovu zamisao.

“El Loko”. Da, to je odgovor.