Batigol je besan! I to na Mesija, ni manje ni više…

Gabrijel Batistuta je ljut na Lionela Mesija. Legendarni argentinski napadač gostovao je na argentinskoj televiziji Telefe i jedna od tema razgovora bio je rekord fudbalera Barselone po broju postignutih golova za nacionalnu selekciju. 

Moglo bi se reći da bivši napadač Fiorentine nije bio oduševljen što je njegov rekord sada u vlasništvu Mesija. Na pitanje da li mu je to smetalo, Batistuta je bio iskren. 

„Iznerviralo me je to malo… Dobro, da budem iskren, mnogo me je razljutilo. Bila je to distinkcija koju sam imao u odnosu na ostale igrače. Nije da je to bila mala stvar, bila je to velika i važna stvar“, rekao je čuveni Batigol. 

Nekadašnji golgeter iz Santa Fea postigao je 54 gola u dresu Argentine. Taj rekord, Mesi je oborio na Kopa Americi u SAD leta 2016. godine. Omaleni igrač Barselone je tada prelepim slobodnjakom protiv upravo Sjedinjenih Država zaobišao Batistutu i do sada je postigao 61 gol u plavo-belom dresu.

Batistuta je priznao da mu je taj rekord mnogo značio, ali i da ga nešto ipak teši. 

„Kada sam oborio rekord, to je bila svetska vest, svi su za to čuli. Postao sam najbolji strelac Argentine… Nisam siguran koliko do sada postigao Mesi, ali on će dati duplo više golova nego što sam ja. Mnogo sam voleo što sam bio vlasnik tog rekorda, ali sada sam barem iza vanzemaljca”.

Batistuta je u svojoj briljantnoj karijeri nastupao za Njuels Old Bojs, River Platu, Boku Juniors, Fiorentinu, Romu i Inter. Pored 54 gola, za Argentinu je nastupio tek 77 puta, pa je i njegov doskorašnji rekord bio utoliko izvanredniji. Karijeru je okončao u katarskom Al Arabiju 2005. godine.