Barselona ne odustaje: Superliga će se igrati!

kamp nou-barselona-izbori-policija-pretres-superliga
Barselona ne odustaje od Superlige (Foto: Guliver)

Zvanično – Superliga je za sada suspendovana u napustilo ju je devet od 12 klubova osnivača. Nezvanično – uveliko su kuju planovi da se takmičenje ipak održi.

Za sada, iz takmičenja još uvek zvanično nisu istupili Real Madrid, Juventus i Barselona. Upravo u poslednje navedenom klubu, kao uostalom i u prva dva, provejava optimizam da bi Superliga ipak mogla da se igra u budućnosti.

Naravno, ne bližoj, ali dovoljno bliskoj da klubovi ne potonu u veći finansijski kolaps. Upravo su finansije glavni razlog što je 12 klubova i pokrenulo inicijativu da osnuju Superligu.

Moramo da budemo oprezni. Superliga je nužda. Ali sociosi će imati poslednju reč. Veliki klubovi donose veliki deo zarade i naš glas oko ekonomske distribucije mora da se čuje – rekao je predsednik Barselone, Đoan Laporta.

Ne krije Laporta da se nada da će se Superliga ipak održati pogotovo što je Barselona u dugu preko milijardu evra…

– Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, ali zasnovano na sportskim rezultatima. Potrebno nam je više sredstava kako bismo priredili jedan veliki šou.

Napominje prvi čovek katalonskog giganta da Barselona ima velike izdatke i da i takve stvari moraju da se uzmu u obzir.

Bilo je pritisaka na neke klubove, ali predlog i dalje postoji. Mi ozbiljno ulažemo, plate fudbalera su visoke i sve to treba uzeti u obzir. O tome mora da se misli na isti način kao i o sportskim zaslugama – predočio je prvi čovek katalonskog giganta.

Dakle, najjači klubovi Evrope nisu odustali u potpunosti od Superlige. Bar ne još…

Jović dobio pohvale, ali je i on hvalio

Obavezno pogledajte: Vladimir Kuzmanović: Nije budžet ono što može da napravi ekipu! | MOJ UGAO

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime