Trke Formule 1 i međunarodni kriket mečevi mogli bi biti održani ovog leta u Engleskoj, uprkos novim pravilima o karantinu.

Kako je rečeno za BBC, “vrata nisu zatvorena” za manifestacije koje su povezane sa putovanjima iz inostranstva, iako se pre nekoliko dana činilo da neće biti tako kad je F1 u pitanju.

Prema odredbama britanske vlade, svi koji ulaze u zemlju od 8. juna moraju da budu 14 dana u izolaciji. Putnici će morati da obaveste nadležne gde će biti u karantinu, a biće nasumično proveravani.

Izuzetak će biti vozači kamiona, sezonski radnici na farmama i pojedini lekari, kao i oni koji dolaze iz Irske, Ostrva Men i Kanalskih ostrva.

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije.

Brojne trke su odložene ili otkazane, a uprava takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne početkom jula sa dve trke u Austriji.

Nakon toga, vozile bi se dve trke na Silverstonu.
Izvor iz vlasti rekao je za BBC:

– Svesni smo da bi tokom leta trebalo da se održe veliki sportski događaji. Postavljeni su strogi protokoli kako bi se oni održali. Razgovaraćemo sa njima u narednih nekoliko nedelja i iznećemo više detalja tokom naredne analize.

Izvršni direktor Silverstona Stjuart Pringl poručio je da se nada da će se dve trke održati na toj stazi 19. i 26. jula ili 26. jula i 2. avgusta.

Portparol Formule 1 rekao je da se blisko sarađuje s nadležnima kako bi se pronašlo rešenje.

Kako je naveo, bezbednost svih učesnika je prioritet.

JASNA PORUKA: Singapur ne želi da organizuje trku Formule 1 bez gledalaca

OBAVEZNO POGLEDAJTE – SPORTSKE PRIČE Pirlo: Spavao sam i igrao igrice, a onda osvojio Mondijal

30 KOMENTARA

  1. uz sve mere opreza sumnjam da je ovo izvodljivo,jun je skoro pa poceo a ni jedan sledeci termin nije daleko,situacija poprilicno konfuzna za svakok ko je zeljan letenja i putovanja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime