Arsenal, Zvezdin najteži rival u poslednjoj deceniji!

Nisu se stvari mnogo promenile u odnosu na beogradski meč. Arsenal je favorit, Zvezdi bi svaki bod bio zlatan.Ponovo će se Arsen Venger igrati sa sastavom svog tima.

Nisu se stvari mnogo promenile u odnosu na beogradski meč. Arsenal je favorit, Zvezdi bi svaki bod bio zlatan.Ponovo će se Arsen Venger igrati sa sastavom svog tima. Na terenu treba očekivati postavu veoma sličnu onoj beogradskoj.

Očekuje se da Arsenal startuje sa sličnim, a moždak i sa istim, timom koji je igrao u Beogradu. Još uvek je povređen Ospina, čovek koji je projektovan da bude prvi golman u Evropi ove sezone. Sigurnija varijanta je da će među stativama biti Petr Čeh, mada bi šansu mogao da dobije jedan od mladića koji su licencirani za Ligu Evrope ove sezone. To koliko je Čeh značajan za igru Arsenala ne treba dodatno isticati, dovoljno je samo videti kako je branio u Beogradu. U kup utakmici protiv Noriča, koja je za najavu ovog meča veoma bitna, branio je mladi Mejsi.

Pobeda Arsenala donosi kvotu 1.40!

Umesto petorice defanzivaca koji su igrali protiv Svonsija, a dvojica su bila na pozicijama ving-bekova, sada će ih ponovo biti trojica. Gotovo je sigurno da će šansu dobiti ista trojica kao i u Beogradu, jer su upravo oni igrali i tu kup utakmicu pre osam dana. Vezni red neće trpiti promene, osim što će možda Vilšir igrati u paru sa Vilokom. Ako ste čitali analizu o učinku trojice Arsenalovih momaka na Marakani, znate da bi ovo za Viloka bila mnogo bolja opcija.

Ta rokada Džeka Vilšira bi oslobodila mesto u napadačkoj trojci za Arsenalovog kup heroja, Edija Nketiju. On je ušao u igru protiv Noriča, odveo meč u produžetke a onda i odlučio pobednika. Dovoljno da zasluži šansu na večerašnjem meču, posebno ako Arsenal ne bude imao rezultat koji mu odgovara.

Pogledaj i ostale mečeve u Ligi Evrope!

Na tri meča koja su odigrali nakon gostovanja u Beogradu, igrači Arsenala su postigli devet golova. Ali, ovaj podatak može da prevari. Pet golova su postigli protiv Evertona, još dva protiv Svonsija, a to su utakmice koje su igrali najbolji igrači u klubu. Večeras će na teren ekipa iz te treće, omladinci pojačani Debišijem, Kokelanom, Vilširom, Volkotom. Nketija ih je spasio protiv Noriča a ne bi bilo dobro da ponovi takvu partiju.

Najbitniji duel na terenu će voditi Tio Volkot i Gobeljić, koji će prinudno, ponovo, na poziciju levog beka. U ekipu će se nakon kraće pauze vratiti Vujadin Savić a u kombinaciji je ponovo Zvezdin radnik i jedan od Milojevićevih omiljenih igrača, Nemanja Milić.

Zvezdi posle Londona sledi gostovanje u Nišiu! Tamo su favoriti!

Crvena zvezda u poslednje vreme deluje umorno i igrači jedva čekaju pauzu, makar i ovu kratku tokom koje igraju reprezentacije. To će im biti i najveći problem jer teško da mogu po broju kilometara parirati večerašnjem protivniku. Prednost može biti značaj meča jer Arsenalu bodovi sa ovog meča nisu neophodni a Zvezda bi čak i sa bodom iz Londona donela ogroman kapital, možda čak i odlučujuć za drugo mesto na kraju grupne faze!