Argentina i Nigerija – međusobni duel na SP kao sudbina

Nigerija protiv Katalonije

Nigerija se šesti put plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Posle jučerašnjeg žreba su se opet našli u grupi sa Argentinom.

Samo je jednom igrala Nigerija na Mundijalu, a da se nije sastala sa Argentincima – 1998. godine u Francuskoj. Tada su u grupi bili sa Paragvajem, Španijom i Bugarskom, kada su bili prvi u grupi sa šest osvojenih bodova.

MOŽDA SI BAŠ TI DOBIO PUT U RUSIJU? PROVERI! 

  1. godine su se Nigerijci prvi put plasirali na najvažnije fudbalsko takmičenje na svetu, a dva puta su uspeli da prođu grupu sa “Gaučosima”.

Ovo nikako nije dobra vest za afričku selekciju, jer u dosadašnja četiri meča Nigerija ima četiri poraza od Argentine – doduše sve sa po jednim golom razlike. Na prvenstvima 2002. i 2010. godine bilo je po 1:0 za južnoamerikance, 1994. pobedili su sa 2:1, a na prethodnom Svetskom prvenstvu su sa dva gola Mesija i jednim pogotkom Roha Argentinci tesno dobili 3:2.

UNOVČI SVOJ TIKET U BILO KOM MOMENTU! 

Nigerija neće imati problem samo sa Argentinom. Upala je u možda i najtežu grupu na celom takmičenju. Sa njima će igrati Island i Hrvatska, te će prolazak u narednu fazu biti skoro nemoguća misija.

Šta će se sve dešavati u grupi D gde su još i Hrvati i Island?

Meč sa Argentinom im je poslednji u grupi, što je verovatno po njih i odličan ishod. Ako “Gaučosi” pobede u prva dva meča i obezbede plasman u narednu fazu moguće je da će u ovaj meč ući u kombinovanom sastavu i sa manjkom motivacije. Kvota na to da će Nigerijci osvojiti Svetsko prvenstvo je 150 – pa zašto ne probati?