„PRIJATELJI IZ KIJEVA SU UMRLI“: Ševčenko se prisetio katastrofe u Černobilju i otkrio kako se on spasio

andrej ševčenko-černobilj-autobiografija
Ševčenko se prisetio teškog perioda iz detinjstva (FOTO: Guliver Images)

Legendarni fudbaler, Andrej Ševčenko, u knjizi pod nazivom „Moj život, moj fudbal“ o njegovom životu, prisetio se teških momenata iz detinjstva.

Legenda Milana i Ukrajine imao je samo 10 godina kada se dogodila nesreća u Nuklearnoj elektrani Černobilj.

Ševčenko je sa porodicom i prijatelima hitno evakuisan zbog nepodnošljive radijacije.

– Nadam se da nikoga neću iznenaditi ako kažem da se meni sve činilo normalnim pre nesreće. Zabavljao sam se igrajući fudbal, bio sam polaznik akademije Dinamo Kijeva, sve je bilo u redu. Onda je eksplodirao reaktor broj četiri i sve su nas odveli – poručio je Ševčenko u knjizi pa dodao:

Po nas su stigli autobusi iz SSSR-a, odveli su nas čak 1.500 kilometara od naših domova. Autobusi su došli i odvezli svu decu između šest i 15 godina. Sećam se da mi je život tada bio kao film. Još uvek se osećam loše kad mislim o tome. Nije život u SSSR-u bio loš, bilo je puno škola i puno dostupnih sportova, ali, naravno, zemlja je bila zatvorena.

Spasili su ga roditelji i ljubav prema fudbalu

U tom novom životu posle katastrofe, Andrej je živeo sa novim prijateljima, međutim, sve je dočekala ista sudbina.

Svi su umrli. Ne od radijacije, nego od alkohola, droga i problema sa oružjem. Pukotine u zidu SSSR-a stalno su se povećavale, svet je znao da propadamo – poručio je Ševčenko.

– Moji prijatelji, baš kao niko drugi, nisu verovali da budućnost nosi išta dobro. Jednostavno su se izgubili putem. Mene su spasili roditelji i ljubav prema fudbalu – zaključio je Ševčenko u autobiografiji.

PLAVŠIĆ SE OGLASIO: Proglasili ga izdajicom, evo kako je reagovao srpski fudbaler

Gorčin Stojanović: Klinci gledaju esport, a ne fudbal! | MOJ UGAO

6 KOMENTARA

  1. Bitno je u najgorim trenucima zivota biti vezan za neku ideju,akciju,stvaralastvo,sport,nesto dobro i korisno u cemu se nalazi smisao i izvlaci, iz zivotnih ciljeva ,snaga da se sve pregrmi!!!Ova knjiga Andreja Sevcenka bas obecava jedni dobru zivotnu pricu i pouku!!!!

  2. Strasna je to nesreća bila i mnogo je žrtvi kako tokom radijacije tako i posle toga jer je situacija bila užasna tamo … eto on je imao srece da se izvuče na vreme

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime