Trener Bajerna, Andrea Trinkijeri, govorio je o vremenu provedenom na klupi Partizana.

Košarkaški stručnjak se u intevjuu za “Trend basket” prisetio nešto manje od dve godine boravka u Beogradu.

– To je bilo jedno od najbitnijih iskustava u mojoj karijeri. Mnogo toga se izdešavalo. Jedna od najkontroverznijih odluka u mom životu, ali sam tu i doživeo više uspeha nego ikada ranije. Bilo je to senzacionalno iskustvo – rekao je Trinkijeri, a potom objasnio koliko je njegov boravak u Partizanu bio uspešan:

– Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz mnogo rada i uz pomoć navijača koji su imali bezuslovnu ljubav, uspeli smo nešto da uradimo. To je sada ozbiljan klub sa dobrim igračima koji su takvi postali tokom prethodnih godinu i po dana kada smo sarađivali. Partizan je i zaradio bitan novac na igračima kao što su Vanja Marinković, Džok Lendejl. Osvojili smo tri trofeja i bili spremni za još mnogo.

Italijan je rekao da nije lako trenirati crno-bele.

– Veoma je teško biti trener Partizana jer je to veoma posebna uloga. To je kao biti trener giganata kao što su Real Madrid i Bajern u fudbalu. Na nekim utakmicama je bilo 20.000 navijača. Bilo je prelepo, nezaboravno i zbog toga sam napredovao. Kada sam odabrao da odem u Partizan svi su me pitali: ‘Da li si lud, da li si pijan?’. Znao sam da je to ogroman rizik. Ali, želeo sam da naučim neke drugačije stvari. Tako da bilo je to nezaboravno i divno.

Partizan je prošle godine sa Trinkijerijem bio jedan od favorita za osvajanje Evrokupa, međutim sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

– Partizan je evropska košarka. Evropa ne može da kaže ‘ne’ klubu koji ima dva miliona navijača. Ali, oni moraju da odluče šta žele da budu. Ja sam prvo odlučio da ne želim da ostanem iz nekoliko različitih razloga. Posle 25 godina karijere mislim da imam pravo da biram za koga želim ili ne želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim tu knjigu želeo sam da otvorim novu – i tu je bio Bajern – zaključio je Trinkijeri.

NOVAK I REKORDI Evo šta je sve Đoković oborio u Rimu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BOROTA NA SUDU | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #17

52 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime