Crvena zvezda je izbacila Spartu ovog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iako su Česi bili favoriti, tu ulogu nisu opravdali. To, naprotiv, nisu najveći problemi sa kojima se češki klub susreće. Navijači, jednostavno, ne podnose trenera Stramaćonija.

Još tokom tih letnjih dana su navijači pokazivali netrpeljivost. Zamerano mu je što favorizuje strance, što na nekim pozicijama gomila igrače ali i to što nema rezultate. Ligaški poraz od Sigme ih je naterao da proteste radikalizuju.

Titula za Spartu – kvota 50!

Sparta je bila domaćin Ostravi, taj meč je rešila u svoju korist ali je na tribinama osvanuo transparent. Na veoma duhovit način su navijači pokušali da vrate Andreu. Sada već potez očajnika, deluje da su spremni da mu finansiraju put u Italiju.

Na jednom delu tribine, a stadion Sparte je stvarno lep, mogla se uočiti avionska karta. Njegovo ime, broj leta, vreme poletanja i datum. Sve su pripremili, krajnja destinacija je Rim, zna se i broj sedišta u avionu. Na njihovu žalost, to se nije desilo.

Zato se kladi na Spartin hokej tim!

Datum na ’’izvađenoj’’ karti je bio 3. decembar, ali je Andrea Stramaćoni preživeo. Na kupljenu kartu se niko nije čekirao. To je loš znak za fanove Sparte koji će nastaviti da se muče. Isto kao i njihov tim u ligi, gde je i nakon pobede na petoj poziciji. To mesto ih ne vodi u Evropu naredne sezone pa će morati da poprave utisak do leta.

Sparta u domaćem prvenstvu već zaostaje ogromnih 18 bodova za Plzenom. Četiri boda više od Stramaćonijeve ekipe imaju Sigma i Sparta dok je dva boda iznad ekipa Libereca. Na šestoj poziciji su Teplice, imaju pet bodova manje od Sparte i šansu da ih stignu. Navijači zbog toga nisu srećni, a to će pokazati i u narednom kolu, kada im gostuje Liberec.