TUŽNA VEST: Preminuo Andonović, bivši prvak Srbije u plivanju

Stefan Andonović
Andonović preminuo u 31. godini (FOTO: Udruženje plivačkih sudija – SRB)

Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i plivački sudija preminuo je u 31. godini, saopštilo je Udruženje plivačkih sudija – SRB.

Povodom tužne vesti oglasilo se i Udruženje.

-Sa dubokim žaljenjem obaveštavamo javnost da nas je iznanada i prerano napustio naš Stefan Andonović. Rođen je 13. maja. 1991. godine u Beogradu. Bio je istaknuti član Udruženja plivačkih sudija i nacionalni sudija Plivačkog saveza Srbije.

Ono što je Stefan postigao sa tek napunjenih 30 godina života, trajno svedoči o veličini gubitka koji je nenadoknadiv – navedeno je između ostalog u saopštenju.

Karijeri sudije prethodila je plivačka. Bio je član plivačkog kluba Partizan, Beogradskog plivačkog kluba i 11. aprila. U mlađim kategorijam, postao je član plivačke reprezentacije Srbije. Kao najuspešniji plivač, Beogradskih liga osvajač je čak 11 individualnih pehara.

Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 m delfin stilom, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima. Učestovao je i na brojnim međunarodnim takmičenjima i osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istambulu 2009. godine.

Nacionalni sudija Plivačkog saveza Srbije postao je u avgustu 2017. godine. Plivački savez Srbije imao je tu čast da ga predloži za prvog arbitražnog sudiju pri Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije. Od 2017. godine obavljao je funkciju arbitra u Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

TUŽNA VEST: Preminuo Milan Kosanović

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime