DABOVIĆ: Svi su odustali od nas, ali mi smo verovale!

ana dabovic-srbija
Ana Dabović je istakla da su devojke verovale u uspeh (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Gotovo je nestvarno kako su košarkašice Srbije preokrenule meč protiv Italije. O velikoj pobedi se i dalje priča, a Ana Dabović ističe da su devojke verovale do poslednjeg trenutka.

Iskusna košarkašica je istakla da je Srbija do kraja verovala u trijumf što je na kraju presudilo da se slomi otpor vrlo nezgodne Italije.

– Po ko zna koji put smo pokazale da smo tim. Verovale smo do kraja. Verovatno su svi već bili odustali od utakmice, ali mi nismo. Bila je ovo dosta teška utakmica, kao i svaka prva na prvenstvu. Italija je stvarno dobar tim. Došlo je do smene generacija. Presudilo je naše iskustvo, vera do kraja. Iz ovoga učimo.

Ističe Dabović da je bilo i puno grešaka, ali da će one poslužiti za nauk i izvlačenje pouka.

– Znamo da smo pravile i dosta grešaka, ali pravi tim uči iz grešaka. Drago mi je da nismo krenule porazom, već pobedom. Nemamo mnogo vremena da se spremimo. Najvažnije je da se odmorimo i da budemo spremne da odigramo bolje nego danas – rekla je Ana Dabović.

Najbolja igračica u taboru “orlica”, Sonja Vasić je podvukla da će naša selekcija morati mnogo stvari da ispravi sa prve utakmice.

– Bilo je mnogo loših stvari. To je i posledica toga što nismo imale mnogo utakmica u pripremama. Bukvalno je bilo, hajde da odigramo prvu utakmicu da vidimo gde smo. Sad vidimo da nismo baš na dobrom mestu. Ali, barem znamo da imamo mnogo stvari da ispravimo.

Moraće Srbija da podigne nivo igre ukoliko misli da slavi protiv isto tako neugodne selekcije Grčke…

Svaka devojka je dala poslednji atom snage, svaka je bila spremna kada bi ušla sa klupe. Izvukle smo nemoguće. Zato se nadam da nam je ovo neki vetar u leđa i da smo u ovom trenutku porasle kao tim još više. Stvarno imamo mnogo stvari na kojima treba da radimo. Barem da se sada pet minuta radujemo što smo pobedile. Pokazale smo toliko slabosti da će svako pomisliti da može da igra sa nama. Protiv Grčke sve moramo da damo jedan korak više, da pokušamo da što više devojaka uključimo u igru – zaključila je Petrović.

BOMBA: Zvezda naciljala NBA asa i nekadašnjeg drugog pika sa drafta!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Damjanović: Srpskom fudbalu nedostaje sistem! | SPORT FOKUS EP08

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime