Aleksandra Krunić: Pobeda nad Muguruzom najavljuje uspeh u Melburnu

Krunić
Aleksandra Krunić se plasirala u osminu finala (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Aleksandra Krunić prošlog januara nije bila ni među sto najboljih teniserki na svetu, a  na predstojeće Otvoreno prvenstvo Australije dolazi sa najboljim plasmanom u karijeri (45).

Ona je ujedno i najbolje rangirana srpska teniserka pošto je sledeća Jelena Janković koja se nalazi na 159. mestu. Prošla godina je jedna od boljih u karijeri Aleksandre Krunić u kojoj je kao po pravilu, najuspešnija bila u Njujorku. Na poslednjem Grend Slemu u 2017. Krunićeva je savladala Džoanu Kontu koja je tada bila sedmi nosilac.

ATP tenis: jake i slabe strane najboljih deset

Odigrala je i prvo finale na WTA sceni. U septembru je na turniru u kineskom gradu Gvangžu posle tri pobede stigla do finala gde joj je protivnica bila Kineskinja Šuai Žang. Nažalost nije uspela da stigne i do prve titule pošto je Žang bila boilja rezultatom 2:1.

Aleksandra Krunić je vrednije rezultate imala i u Taškentu i Tokiju gde je stizala do četvrtfinala.

Tenis – da li je ovo godina promena?

2018. godinu je započela odlično, iako posle Taškenta nije igrala puna tri meseca. Pojavila se u Brizbejnu gde je i osvojila bodove koji su doneli najbolju poziciju do sada. Najznačajniji trenutak je bio u drugom kolu turnira u kome se sastala sa dvostrukom Grend Slem šampionkom Garbinje Muguruzom.

Krunićeva je osvajanjem drugog seta izjednačila rezultat na 1:1, a Muguruza je u trećem predala meč pa se srpska teniserka plasirala u treće kolo.

Mnogo je favorita u ženskom žrebu Melburna, ali koja teniserka ima najviše šansi?

Dobra forma pred Melburn je ohrabrujuća pošto se radi o turniru gde Aleksandra nijednom nije uspela da pređe prvu prepreku u glavnom žrebu. Štaviše samo je 2015. i 2016. uspela da prođe kroz kvalifikacije.

Novi pokušaj bi trebalo da joj bude znatno lakši pošto joj pozicija omogućava da preskoči kvalifikacioni deo. Forma i već vredno iskustvo bi trebalo da budu dovoljni da Aleksandra Krunić ostvari bar dve pobede u Melburnu.