Aleksandar Mitrović: Vujošević otišao kad mi je bio najpotrebniji, odbio sam Zvezdu! (VIDEO)

Aleksandar Mitrović

Naš gost u Meridian UŽIVO emisiji bio je nekadašnji košarkaš Partizana, Budućnosti iMege Aleksandar Mitrović, a sa njim smo razgovarali o brojnim zanimljivim temama.

On je poslednji angažman imao u Gruziji gde je nastupao za Dinamo Tbilisi, a u karijeri je imao zanimljiv put koji ga je vodio i po nekim košarkaški egzotičnim destinacijama.

Bio je velika nada u mlađim kategorijama i kao zalog za budućnost je stigao u Partizan, a otkrio nam je da je odbio već dogovoren ugovor da bi dobio priliku da radi sa Duškom Vujoševićem.

Ja uopšte nisam bio predviđen da idem u Partizan u tom momentu, ja sam imao završen petogodišnji ugovor sa Kahom Laboral. Tu bih ja verovatno godinu-dve bio na pozajmicama, pa onda išao tamo. Međutim agent mi je javio da Duško Vujošević insistira da ja dođem jer sam tip igrača kakve on voli. Mislim da tu dileme nije bilo“, ispričao nam je ovaj 28-godišnji košarkaš koji trenutno traži novi angažman.

Pričali smo o načinu rada Duška Vujoševića i o tome šta je bilo najteže na treninzima u Partizanu, te o tome po čemu je crnogorski stručnjak toliko jedinstven.

Ljudi stalno pričaju da je on posvećen, ali ono što ne znaju je to da je on vrlo emotivan. On celog sebe, celo svoje biće daje igračima i zato ti kad izađeš na teren nemaš izbora nego da takvom čoveku vratiš na najbolji način.

Voleo je igračima da daje knjige, išao sam i u pozorište, kupovao mi je karte za pozorište. Nema druge reči osim poštovanja za takvo nešto, on je brinuo o nama bukvalno kao o svojoj deci“, istakao je Mitrović.

CSKA je pozvao Vujoševića nakon jedne sezone u kojoj je naš gost sarađivao sa njim, a to je jedna od stvari za kojom Mitrović žali.

Dule Vujošević je otišao kada mi je bio najpotrebniji. Bogu hvala on je otišao u CSKA i naplatio to. Nažalost to se neslavno završilo, ali da je on meni ostao u Partizanu još godinu dana verujem da bi drugu priču pričali sad“, naglasio je Mitrović.

On je sa nama pričao i utakmicama koje je tih godina Partizan igrao protiv NBA timova, ali i o razlozima zašto ga je Vlada Jovanović naredne sezone izbacio iz tima.

Nakon Partizana je usledila kratka ali uspešna epizoda u timu Budućnosti iz Podgorice koju je tada vodio Dejan Radonjić. Ipak ima ponuda koje je odbio.

Imao sam ponudu da idem u Zvezdu te sezone kada je bio Vlada Jovanović. To etični nije bilo u redu za mene, iako je košarkaški bilo savršeno. Zvezda je tada bila u teškoj situaciji i sigurno bih imao šansu“, ispričao nam je naš gost.

On je ispričao i svoja iskustva iz Iraka i Gruzije, te planove za nastavak karijere.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime