Aleksandar Mitrović: Hrvatska se još nije oporavila od trojke Kecmana! (VIDEO)

Aleksandar Mitrović

Gost naše Meridian UŽIVO emisije bio je nekadašnji košarkaš Partizana, Budućnosti i mnogih inostranih klubova Aleksandar Mitrović.

Sa njim smo razgovarali o njegovoj karijeri, saradnji sa nekoliko sjajnih trenera, ali i avanturama koje je imao prilikom angažmana u nekim košarkaški egzotičnim zemljama.

Kao jako mlad igrač nastupao je za ekipu Mege gde je prvi put ušao u neke ozbiljnije košarkaške vode, a ispričao nam je da je nakon epizode u Megi imao sklopljen ugovor sa Kahom Laboral. Ipak poziv Duška Vujoševića i Partizana se ne odbija, pa je ipak rešio da se priključi crno-belima.

U redovima Partizana je imao sjajnu prvu sezonu u kojoj je bio deo rotacije, a sa klupe je posmatrao kultnu trojku Dušana Kecmana koja je donela Partizanu titulu ABA lige u duelu sa Cibonom.

Igrač koji je za jako kratko vreme prošao put od srpske lige do turneje sa Partizanom u kojoj je nastupao protiv NBA timova ispričao je i dosta detalja o njegovoj saradnji sa Duškom Vujoševićem.

Bilo je priče i o metodima treninga proslavljenog crnogorskog stručnjaka, kao i o njegovim ljudskim kvalitetima. Kako navodi Aleksandar Mitrović legendardni trener Partizana je svojim igračima bio poput oca, a izneo je pojedinosti i o tome kako je igračima kupovao karte za pozorište i davao im da čitaju knjige.

Nažalost karijera Aleksandra Mitrovića u Partizanu se nije nastavila pravim putem jer nije bio igrač po ukusu Vlade Jovanovića, pa je prešao u Budućnost. Tu je sarađivao sa Dejanom Radonjićem za koga takođe ima samo reči hvale.

Mitrović je istakao da je posle epizode u Crnoj Gori imao ponudu da zaigra u Crvenoj zvezdi, ali da ju je iz etičkih razloga odbio. A ukoliko vas zanima da saznate kako je to igrati košarku u Iraku i u Gruziji – obavezno pogledajte ovaj intervju!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime