Adriana Vilagoš samo što je uzela u ruku seniorsko koplje odmah je postavila novi najbolji rezultat u istoriji Srbije za mlađe juniorke, 57,41 metara.

Na juniorskom prvenstvu Vojvodine koje je održano 22. avgusta u Novom Sadu, Adriana Vilagoš zabeležila je svoj 15. rekord Srbije u mlađim kategorijama.

– Za ovu godinu nije bilo planirano ni da treniramo sa kopljem od 600 grama. Spremali smo se za u18 prvenstvo Evrope na kojem se baca sa 500-gramskim, ali je zbog pandemije ono odloženo za sledeću godinu. Pošto nismo imali ništa više rešili smo da počnemo da radimo i sa seniorskim kopljem, tako da su ovo takmičenje i rezultat došli neplanirano kada se pogleda plan sa početka godine – rekla je Đerđe Vilagoš majka i trener Adriane za Atlex.

Koliko je ostvarenje Adriane iz Novog Sada fantastičan govori i podatak da je hitac od 57,41 metara kraći od norme za Evropsko prvenstvo za svega 59 centimetara.

Iako joj je ovo već 15. najbolji rezultat svih vremena u Srbiji Adriana još uvek nema državni rekord koji priznaje Svetska atletika.

Kako je u tom uzrastu zvanično koplje težine od 500 grama, rezultat bačen sa težim kopljem se računa ”samo” kao najbolji svih vremena međutim, Svetska i Evropska atletika računaju rezultate tek od juniorskog staža.

Da bi Adriani rekord bio i svetski priznata neophodno joj je da koplje od 600 grama baci preko 60,35 metara koliko iznosi juniorski rekord Srbije koji je 2009. postavila Tatjana Jelača, danas Mirković.

BALKANSKA ATLETSKA FEDERACIJA DONELA ODLUKU Poznata sudbina takmičenja

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridianbet kup | STONI TENIS turnir | hala Pinki, Zemun | 18.-20.8.2020.

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime