4 načina da Bata napadne Zvezdu: Kako će Partizan izaći u derbiju?

Partizan Zoran Mirković
Fudbal Super League Season 2018-2019 Partizan v Proleter (Novi Sad) head coach Zoran Mirkovic Beograd, 23.02.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan je pred Večiti derbi odigrao dve odlične utakmice i pobedio sa po 3:0, ali povrede u svim linijama tima brinu Zorana Mirkovića.

Svetozar Marković neće nastupiti na derbiju, a osim njega ni Danilo Pantić nije spreman. U napadu Mirković ne može da računa na Đorđa Ivanovića i zbog toga će tim morati da pretrpi neke rokade. Najveći problem je izostanak mladog štopera, s obzirom da je crno-beli tim ima jako malu rotaciju u defanzivi.

EVO GA NAŠ SPECIJAL ZA VEČITI DERBI

OVO SE OČEKUJE

Nemanja R Miletić je zapravo karijeru u Partizanu počeo kao štoper, ali se kasnije pomerio uz desnu aut liniju. Ove sezone je potpuno istisnuo Miroslava Vulićevića iz tima i konstantan je na desnom boku. Pogotovo je u prethodnom derbiju blistao i bio nezaustavljiv za odbranu Zvezde.

4 načina da Bata napadne Zvezdu: Kako će Partizan izaći u derbiju?

Ipak on je najbolje rešenje da zameni Markovića u srcu odbrane. Miroslav Vulićević je navikao da igra u velikim mečevima, a iako je defanzivno malo lošiji sa Miletićem po svojoj strani će uspeti da neutrališe napade protivnika.

DUEL STRELACA – BOAĆI VS GOMEŠ 

Što se tiče ostatka tima – najverovatnije tu Mirković neće puno eksperimentisati. Kosović i Zdjelar su se uigrali i počeće na centralnim veznim pozicijama, a u napadu su već uigrani Nikolić i Rikardo. Po krilima bi trebalo da dejstvuju Zakarić i Tošić. Zakarić je u nacionalnom timu igrao i beka po potrebi, tako da je za očekivati da će imati mnogo defanzivnih zaduženja, dok će se od Tošića očekivati dosta ulazaka u sredinu i pokušaja da se šutne sa distance.

ŠĆEKIĆ KAO REŠENJE

Ukoliko Zoran Mirković bude želeo da što manje menja svoju koncepciju tima, samo će povređenog Markovića zameniti nekim igračem u srcu odbrane. Teško da će u ovako bitnom meču Bojan Ostojić dobiti priliku, tako da bi priliku na mestu štoper mogao dobiti Aleksandar Šćekić.

4 načina da Bata napadne Zvezdu: Kako će Partizan izaći u derbiju?

Reprezentativac Crne Gore je već na nekim mečevima u karijeri igrao na ovom mestu. Poseduje visinu, jak je u duelu i dobro se postavlja u defanzivi. Iako ovo nije njegova prirodna pozicija, od svih ostalih opcija u timu deluje kao najsigurnije rešenje.

JEDAN VEZISTA VIŠE

Ukoliko Zoran Mirković proceni da mu je potrebna bolja kontrola poseda lopte, te da je igra sa dva klasična napadača previše ofanzivna šansu na ovom derbiju mogao bi da dobije Armin Đerlek. Partizan se kroz istoriju redovno oslanjao na igrače iz svog omladinskom pogona, pa bi i sada to mogao da bude slučaj.

4 načina da Bata napadne Zvezdu: Kako će Partizan izaći u derbiju?

POTPUNO IZNENAĐENJE

Možda priliku dobije i mladi Šehović. Na nekim utakmicama na kojima je igrao pokazao je neustrašivost i volju da se uhvati u koštac sa izazovom. Deluje da je ovo utakmica na kojoj bi mogao dodatno da napreduje kao igrač.

ZARADI NA DERBIJU ZA 5 MINUTA

Eventualno rešenje u srcu odbrane je i Nemanja G. Miletić, koji je često bio prinudno na ovoj poziciji otkako je stigao u Partizan.

Što se tiče veznog reda Aleksandar Šćekić bi mogao biti rešenje kojim bi se dodatno osigurala odbrana. Sa njim ispred defanzivaca Partizan ima mnogo više protekcije nego u slučaju da na tom mestu igra Nikola Kosović.

4 načina da Bata napadne Zvezdu: Kako će Partizan izaći u derbiju?

Rekorder po broju nastupa u duelima Večitih rivala bi mogao i da počne ovaj meč! Iskustvo je jako bitno u ovim duelima, a ovakve utakmice se često dobijaju iz jednog poteza. Sve to može ovom timu da ponudi Saša Ilić, a sigurno je spreman za bar jedno poluvreme fudbala.

Kako vi očekujete da Partizan izađe?

59 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime