Afrički golmani su posebna sorta!

Loša ispucavanja lopti, nespretne reakcije i potezi nakon kojih se zapitamo ''Šta je ovo trebalo da bude?''  postali dostupni na svakom koraku.

Često smo svedoci golmanskih kikseva koji izazovu nevericu čak i kod njihovih saigrača… Loša ispucavanja lopti, nespretne reakcije i potezi nakon kojih se zapitamo ”Šta je ovo trebalo da bude?”  postali dostupni na svakom koraku. Sada nam jedan takav snimak dolazi iz Afrike!

 

Navijači Crvene zvezde su ovog leta nekoliko puta mogli da gledaju kako Milan Borjan pokušava da ukrade dragocene sekunde. Počeo je to da radi čim je stao među stative i uvek do sada je davalo dovoljno dobre rezultate. Borjan je iskusan golman koji zna da spusti ritam meča kada je njegovom timu to potrebno. Za razliku od njega, afrički kolega je bio mnogo nespretniji.

 

Umesto da loptu posle nespretne intervencije pomeri van okvira gola, pa tamo pokuša sa egzibicijama i trošenjem vremena, on se igrao u petercu. Njegova ekipa je vodila 1:0 na, očigledno, veoma teškom gostovanju. Nakon jednog slobodnog udarca, odlučio je da zadrži loptu još nekoliko sekundi. Nije ni pomišljao kako će se to završiti, golom domaće ekipe i invazijom domaćih navijača u teren. Ne zna se na šta je bila urnebesnija reakcija njegovih saigrača, na taj gol ili na to što su samo nekoliko sekundi kasnije bili okruženi publikom!

 

Po podacima koji se pojavljuju na internetu, ovaj meč je odigran u Tanzaniji ali pošto je očigledno da ovo nije prva liga u fudbalu, jako je teško pronaći više detalja o samom meču. Nažalost, zbog toga će junak ove priče, golman gostujuće ekipe, ostati anoniman.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime